داستان بانوی جوان کارآفرین ایرانی
«نازنین دانشور- مؤسس تخفیفان»
نازنین دانشور متولد ۱۶ آذر ۱۳۶۲ در تهران و دارای مدرک فوقلیسانس IT از دانشگاه امیرکبیر است. دانشور میگوید: وقتی فوقلیسانس آی تیام را از دانشگاه امیرکبیر گرفتم، مدتی در موسسه کنکور تدریس کردم. بعد از آن مدتی هم در شرکت بهروز مشغول به کار شدم. سپس کار دیگری را پیدا کرده و جزو برنامهنویسان مبتدی شرکت دیگری شدم. در آنجا برای آموزش بیشتر در سفری یکساله به انگلستان فرستاده شدم. یک سال در این کشور ماندم و آموزش دیدم.
در آنجا بود که با ۲۵ سال سن بهعنوان مدیر ارشد کل گروه انتخاب شدم. هرگز یادم نمیرود، وقتی این انتخاب صورت گرفت دو نفر از مدیران مرد استعفا دادند. با این حال مسئول گروه اعلام کرد که تغییری در این انتخاب نخواهد داد. هرکسی که نمیتواند تحمل کند، برود. در نهایت آن دو مرد ماندند و با من شروع به کار کردند.
در انگلستان نمونه مشابه سوپرمارکتهای الکترونیکی را میبیند و تجربیات متعددی به دست میآورد اما جرقه اصلی راهانداختن سایت الکترونیکی میدانک را مادرش میزند. خانم دانشور ادامه میدهد که: از انگلستان برگشته بودم. هر روز مشاهده میکردم که مادرم مجبور بود هر دفعه خریدش را سهطبقه از پلههای خانه بکشد بالا. پس جرقه زده شد و اولین دفتر هم یکی از همین اتاقهای اضافی خانه و میز و صندلیهای کهنه مادرم بود که تمیز کردیم و سوپرمارکت الکترونیکی زدیم.
کسی نمیدانست ما فقط یک اتاق و یک کامپیوتر بودیم. طرح ما گسترش محل به محل مبتنی بر خردهفروشی همان محل بود اما ناگهان کل کشور ما را شناختند و ظرف یک روز سه هزار سفارش برای ما میآمد که عمدتاً مواد غذایی بود و نیاز به تحویل فوری داشت. ما آمادگی چنین استقبالی را نداشتیم.
بدین ترتیب پروژه اول او به نام میدونک، اولین سوپرمارکت الکترونیکی در ایران، شکست میخورد. این شکست آغاز یک موفقیت به نام تخفیفان بود. تخفیفان نخستین و بزرگترین وبسایت تخفیف گروهی ایران و نوینترین روش تبلیغات برای صاحبان کسبوکار است.
تخفیفان ترکیب دو کلمه تخفیف و آن است که کلمه دوم به زبان انگلیسی و به معنی روشن است. درواقع معنی نام سایت آن است که تخفیف فعال است و میتوان از آن استفاده کرد.
نازنین دانشور کار اصلی سایت تخفیفان را با یکی از همکاران آلمانیاش انجام داده؛ و چون کارش نوشتن پروژههای تجارت الکترونیک بود. بخش فنی پروژه را خودش انجام داد و فعالیت سایت آغاز شد.
دانشور داستان مذاکرات برای ارائه کوپنهای تخفیف را اینگونه تعریف میکند: اولین مذاکره زمانی انجام شد که من در ایران نبودم! یک روز خواهرم با پدرم به رستوران رفته بودند. پدرم مدیر رستوران را صدا کرده بود و سر میزشان توضیح داده بود که ما چنین کاری انجام میدهیم! و شما تخفیفی در نظر بگیرید تا ما مشتریانی به رستوران شما بفرستیم. آن مدیر هم استقبال میکند و بدون هیچ قراردادی همکاری آغاز میشود. سپس از آرایشگاهی که مادرم میرفت و عینکفروشی که پدرم عینک میخرید و فعالیت آغاز شد. بعد قراردادهایی تنظیم کردیم و کار جدیتر شد.
نازنین معتقد است که راز موفقیت در این کسبوکار صرفاً داشتن دانش فنی نیست. نقطه قوت این کار آشنایی کامل با نوع و مدل این کسبوکار است و معتقد است برای راه انداختن هر کسبوکاری باید دو عامل بسیار مهم را در نظر داشت که به نظر من آموزش و تجربه است. این دو عامل معمولاً در ایران جدی گرفته نمیشود.
دانشور درباره روزهای خود میگوید که روز کاری من از رختخواب شروع میشود. بهمحض بیدار شدن با موبایلم سفارشها را کنترل میکنم. سپس در محل کار، اگر ایمیلهای تشویقکنندهای دریافت کردهایم برای بچهها ارسال میکنم تا روحیه بهتری داشته باشند. زمانی را به فکر کردن درباره ایدههای جدید اختصاص میدهم و فکر میکنم چگونه میتوانیم از بقیه متمایز باشیم. هرروز هم به خودم قول میدهم که ساعت ۶ از محل کارم خارج شوم، ولی معمولاً زودتر از ۸ یا ۹ شب این اتفاق نمیافتد.
از نگاه دانشور نیروهای انسانی خیلی تعیینکننده است و در ایران نیروهای انسانی در ساعات کار میزان و بازده مناسبی ندارند. در عوض در روزهای تعطیل، کار میکنند. حاشیه آدمها در محل کار بیشتر از بازده فعالیتهایشان است. درحالیکه کشورهای اروپایی روند عکس این را دارند یعنی در زمان کار تنها کار میکنند و زمان تفریح واقعاً تفریح میکنند.
لازمه بیزنس موفق از نگاه نازنین، مهارتهای مدیریتی، مذاکره، نحوه تعامل با افراد درون مجموعه و بیرون از مجموعه و اعتمادسازی که لازمه کار است.
شما باید مظهر تغییری باشید که میخواهید در جهان ببینید این جمله بهای زندگی ماهاتما گاندی است و سالهاست شعار زندگی نازنین دانشور هم شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.